Acties

Op deze pagina melden wij acties die wij zelf organiseren, naast acties die voor ons georganiseerd worden en waar wij achterstaan.
Bij initiatieven waarbij u daar aan twijfelt, kunt u met ons contact opnemen via telefoon 06-46043226 of e-mail voedselbankmiddenlimburg@hotmail.nl
Hebt u iets aan te bieden kiest u dan voor de pagina Voedsel & Donaties.


Kerstactie Voedselbank Midden-Limburg

Voedselbank Midden-Limburg doet een oproep aan personen die een kerstpakket ontvangen, dit te delen met mensen die zo’n extraatje misschien meer nodig hebben.
Dat kan door het pakket (of een deel daarvan) af te geven in de Marijkezaal, Gebroek 12 in Roermond op woensdag 13 t/m vrijdag 15, dinsdag 19  t/m zaterdag 23 en woensdag 27 t/m vrijdag 29 december, steeds tussen 9.00 en 12.00 uur.
Schikken genoemde tijden niet, dan kunt u contact opnemen via 06 – 13668275.

Op dit moment ontvangen ca. 70 gezinnen uit de regio wekelijks een voedselpakket, waarvan ongeveer 40 gezinnen uit Roermond. Er is weliswaar sprake van een lichte daling, maar tegelijkertijd zijn deelnemers gemiddeld langer op de voedselhulp aangewezen.
De inhoud van de voedselpakketten wordt gratis ter beschikking gesteld, maar voor bv. logistiek en onderhoud worden wij geconfronteerd met aanzienlijke kosten. Donaties zijn daarom van harte welkom, zowel in geld als in goederen. Voor financiële donaties zie voedselbankmiddenlimburg.nl/donaties


L1-actie “Samen voor de Voedselbank”

Ook dit jaar organiseert regionale omroep L1, in samenwerking met de Limburgse voedselbanken, weer de actie “Samen voor de Voedselbank”. De actieperiode loopt van 11 t/m 21 december.
Concrete informatie over de actie vindt u op de actiepagina op de website van L1.

De opbrengst van de inzameling bij de Jan Linders vestigingen in ons werkgebied gedurende de gehele actieperiode gaat rechtstreeks naar onze voedselbank. In het kader van de actie ondersteunen onze vrijwilligers het inleveren van de levensmiddelen bij die vestigingen op zaterdag 16 december a.s. van 10 tot 14 uur.

 

Douwe Egberts waardepunten

In samenwerking met Lionscubs in heel Nederland zamelen de Nederlandse voedselbanken DE-punten in, die door Douwe Egberts worden omgezet in pakken koffie. Deze actie heeft sinds de start in 2016 al 441.000 pakken koffie opgeleverd.

Ook wij doen (zelfstandig) aan deze actie mee. Uw DE-punten nemen wij graag in ontvangst, het hele jaar door.

 

 

De Plus supermarkten zijn recent weer gestart met de zegelactie, waarbij klanten kunnen sparen voor een boodschappenpakket ter waarde van € 50.
Bij Plus Bronswijk in Posterholt kunnen klanten hun zegels ook doneren aan Voedselbank Midden-Limburg. De zegels kunnen daartoe in een speciale box worden gedeponeerd.
Na afloop van de actieperiode wordt de opbrengst aan boodschappenpakketten aan ons overhandigd. De actie loopt t/m 27 januari 2018.