Recent is het aantal deelnemers van onze Voedselbank sterk gestegen. Het aanbod heeft daarmee geen gelijke tred gehouden, waardoor er een tekort is ontstaan aan een aantal essentiële onderdelen van het voedselpakket.
Een aantal supermarkten in Roermond en omgeving hebben er in toegestemd mee te werken aan een inzamelactie. Gestart zal worden op zaterdag 7 maart a.s. tussen 9.00 en 16.00 uur, bij de beide vestigingen van PLUSmarkt Barry van der Donk in Maasniel en in winkelcentrum Donderberg in Roermond.
Bij de ingang zal een vrijwilliger van onze voedselbank de klanten een lijstje verstrekken van goederen waaraan wij direct behoefte hebben. Bij de uitgang zal dan een andere vrijwilliger de aangeschafte goederen in ontvangst nemen.
Zes weken later, op zaterdag 18 april zal de actie een vervolg krijgen bij PLUSmarkt Cartigny in Posterholt. Later in het jaar volgen dan de andere supermarkten die aan deze actie hun medewerking hebben toegezegd.
De deelnemende supermarkten hebben toegezegd ook zelf een bijdrage aan de actie te zullen leveren, of doen dat al op regelmatige basis.

Bij voorbaat danken wij iedereen die aan deze zeer noodzakelijke actie wil meewerken door ons de broodnodige goederen ter beschikking te stellen!