De opbrengst van de Goede Doelen Actie van Basisschool De Neerakker in Heythuysen gaat dit jaar naar de Voedselbank Midden-Limburg. Leerlingen verzamelden tijdens de actiedag op 12 juni jl. maar liefst twaalf kratten met producten en de  spellenmarkt leverde een bedrag van 1.125 euro op. “Dat resultaat hadden wij niet verwacht!” vinden Kiki Peters en Cor Verstraelen, die als leerkrachten van De Neerakker de Goede Doelen Actie coördineerden.

In aanloop naar deze actiedag brachten medio april Tim, Timo en Cas, leerlingen van De Neerakker en lid van de Leerlingenraad van deze school, vergezeld door beide leerkrachten een bezoek aan de Voedselbank Midden-Limburg in Roermond. Zij maakten kennis met de werkwijze van deze vrijwilligersorganisatie, die momenteel wekelijks zo’n 350 gezinnen in Leudal, Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Roermond en Beesel van voedselpakketten voorziet. Het drietal had zich goed voorbereid, toonde zich uiterst nieuwsgierig en wilde het naadje van de kous weten. Zo vroegen zij o.a. hoe de Voedselbank aan producten komt, of de Voedselbank deze producten gratis krijgt of moet kopen, of elke plaats een uitgiftepunt heeft en of deelnemers voor hun voedselpakketten moeten betalen. Zij konden ook vernemen dat geen enkele vrijwilliger van de Voedselbank een vergoeding krijgt voor zijn werkzaamheden. Het bezoek van het drietal werd op video vastgelegd en bleek een waardevolle informatiebron voor hun klasgenoten en de leerlingen van andere klassen. 

Spaarpot

Iedereen heeft zich met veel enthousiasme ingezet voor het slagen van de Goede Doelen Actie, wetend dat veel mensen het minder goed hebben dan zij zelf en aangewezen zijn op hulp van de Voedselbank. In de week vóór de actiedag konden zij al producten in de winkelwagentjes leggen in de onder-, midden- en bovenbouw. De winkelwagentjes werden tot de rand gevuld en overgeladen in twaalf kratten.

Op de actiedag vond er een spellenmarkt plaats, waarvoor de leerlingen een spellenkaart konden kopen en waarmee zij konden deelnemen aan diverse spellen. Heel wat leerlingen betaalden met geld uit hun spaarpot en droegen zo bij aan het succes van deze Goede Doelen Actie, waarvan de opbrengst door Vinn namens de Leerlingenraad  aan de Voedselbank is overgedragen.

Voedselbank blij met actie van basisschool

De Voedselbank Midden-Limburg is blij met de actie van de Basisschool De Neerakker, een van de tien scholen die deel  uitmaken van SPOLT,  Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier. “Het is goed om te zien dat leerlingen van een basisschool zich realiseren dat  iedereen – jong en oud – op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen om mensen die het minder of helemaal niet goed hebben een handje te helpen. Het zou mooi zijn als ook andere basisscholen het initiatief van De Neerakker zouden volgen. Het draagt bij aan de bewustwording dat het lang niet iedereen voor de wind gaat.”