In aanwezigheid van alle leerlingen en leerkrachten van basisschool De Mortel in Swalmen is de opbrengst van de Vastenactie van dit jaar aan vertegenwoordigers van onze Voedselbank aangeboden (zie foto’s).
Zij werden compleet verrast door de fantastische opbrengst van bijna twee duizend euro (€ 1988,34), die door diverse acties, waaronder een sponsorloop, bijeen werd gebracht. Eerder werd ook al een zevental kratten, stampvol gevuld met levensmiddelen overgedragen, die door de leerlingen werden ingezameld. Kortom een overweldigend resultaat, waar we vanzelfsprekend uiterst dankbaar voor zijn!

In de afgelopen periode werden ook acties ten bate van onze Voedselbank gevoerd door basisschool De Draaiende Wieken in Posterholt en basisschool St. Jozef in Thorn. De opbrengst van deze acties sprak weliswaar wat minder tot de verbeelding, maar was daarom niet minder welkom. Dus ook hier past een welgemeend “dank jullie wel”.

Het succes van dergelijke acties demonstreert naar onze  mening het brede maatschappelijk draagvlak voor de  voedselbank.
En ook daarmee zijn we heel gelukkig.