In de week van 13 tot 17 juli werden luisteraars van het L1 radioprogramma “Het balkon  van Limburg” opgeroepen mee te werken aan het samenstellen van een zomerpakket  voor onze voedselbank. De bedoeling was speciaal voor de kinderen van onze deelnemers  iets extra’s te doen in deze periode  waarin de meeste kinderen op vakantie gaan.

Na een interview met enkele van onze vrijwilligers op maandag, werd de hele week elke morgen aandacht aan de actie besteed en werden dagelijks de resultaten gemeld.
Op vrijdagmorgen werd de opbrengst in de uitzending overhandigd en kon, met een auto afgeladen met spullen, de terugreis worden gemaakt.
Zwembadjes, badlakens, strandballen, diverse andere speelmaterialen, CD’s, teveel om op te noemen. Maar ook honderden vrijkaartjes voor diverse attracties en gratis ijsjes.

De opbrengst is inmiddels zo eerlijk mogelijk verdeeld, waarbij de vrijkaartjes voor de attracties gelegen in Zuid-Limburg, voor een belangrijk deel naar de collega’s van voedselbank Limburg Zuid zijn gegaan.

Redactie en medewerkers van “Het balkon van Limburg” en iedereen die aan de actie heeft bijgedragen hartelijk dank. Een groot aantal kinderen heeft door deze actie beslist een leukere vakantie!