Bij voedselbank Midden-Limburg bruist het deze maand van de activiteiten!

Woensdag 2 december werd voor de kinderen van de deelnemers een zeer geslaagd Sinterklaasfeest georganiseerd.
Met dank aan Sinterklaas (in topvorm), Stichting Speelkr8 en een groot aantal vrijwilligers die alles perfect organiseerden en in goede banen leidden.

Vervolgens staat natuurlijk kerstmis voor de deur.
Ook dit jaar roepen we iedereen op zijn of haar kerstpakket te delen of af te staan aan mensen die een dergelijk extraatje echt nodig hebben. Dat kan door pakketten, of onderdelen  daarvan op donderdag 17, woensdag 23 of woensdag 30 december tussen 10.00 en 16.00 uur af te geven aan de Marijkezaal, Gebroek 12 in Roermond.
Als die tijd niet schikt kan contact worden opgenomen via 06-21840994  De actie wordt ondersteund door een oproep in alle huis-aan-huis bladen.

Een eerste aanzet is al gegeven. Op maandag 21 december zal Rabobank Roermond-Echt naar verwachting zo’n 75 pakketten bij ons afleveren. Personeelsleden van de bank  konden hun kerstpakket dit jaar afstaan aan een goed doel en de bank verdubbelt de opbrengst! Chapeau!

Ook het personeel van Essent houdt een dergelijke actie. De opbrengst zal begin januari worden overhandigd. Vorig jaar ging een volle vrachtwagen naar goede doelen in Maastricht. Dus vol verwachting …..

Verder zijn er acties gestart o.a. door de dames van ZijActief in Herten en basisschool De Schakel in Maasniel.

Via de Wensboom-actie van enkele parochies in Roerdalen is ons bovendien een kerst-presentje voor de kinderen tot 10 jaar van onze deelnemers toegezegd.

We hebben ook goede hoop dat, wat inmiddels een mooie traditie is geworden, de Vincentius Vereniging Roermond ons ook dit jaar weer in staat stelt extra kerstvlees voor onze deelnemers te verzorgen.

En dan hebben we ook nog op zaterdag 12 december een inzamelactie bij Plusmarkt van der Donk op de Donderberg en gaan ondertussen de voorbereidingen voor de zelfstandige huisvesting gestaag door. Als we geen “hobbels” meer tegenkomen, gaan we er vanuit dat we vanaf 1 februari 2010 onder “eigen” dak zijn!