Op de jaarvergadering van ZijActief Limburg, op 9 november in de Oranjerie in Roermond, nam Marij Cox na negen jaar afscheid als voorzitter.
Omdat Marij ook beschermvrouwe is van onze voedselbank had een een aantal medewerkers en leden van ZijActief het initiatief genomen haar een afscheidscadeau aan te bieden in de vorm van donaties in goederen aan de voedselbank. Dit initiatief mondde uit in een fastastisch resultaat.
Vanaf negen uur ’s morgens konden de goederen bij binnenkomst in de Oranjerie aan vertegenwoordigers van de voedselbank worden overhandigd. De dozen en tassen stroomden binnen. Werkelijk duizenden artikelen werden in de transportbus gedeponeerd, die een aantal malen naar de opslag moest om alles afgevoerd te krijgen.

De symbolische overhandiging aan de scheidende voorzitter, later op de middag, was een groot succes. Marij werd door de actie compleet overrompeld en reageerde dan ook volkomen verrast. Zij toonde zich zeer gelukkig met de aard en de inhoud van dit bijzondere cadeau.

Het zal nog wel even duren voor we een duidelijk beeld hebben wat nu concreet is binnengekomen, als we dat al krijgen. In ieder geval zijn we uiterst dankbaar voor dit prachtige initiatief!