Ook in de maand december van het afgelopen jaar was het aantal acties voor onze voedselbank en de hoeveelheid giften in geld en goederen weer overweldigend.
Zodanig zelfs dat het onmogelijk is overal een apart nieuwsitem van te maken.
Daarom hierbij de volgende samenvatting, waarbij we zelfs niet de illusie hebben helemaal volledig te zijn.

De maand begon uiteraard met het traditionele Sinterklaasfeest. Zo’n zeventig kinderen werden door Sint en zijn Pieten getrakteerd op mooie cadeautjes, verzorgd door Stichting Speelkr8, en een doos vol lekkers, geschonken door de plaatselijke ABN Amro.
En natuurlijk werd er volop gestrooid en uit volle borst gezongen!

Op eigen initiatief werden voedselinzamelingsacties op touw gezet door:
– de Grizzly Dancers uit Vlodrop, tijdens een speciaal georganiseerde avond in De Blokhut,
– basisschool Neel, waarbij 15 kerstpakketten zelf werden samengesteld en fraai versierd,
– het klantencontactcentrum van het UWV in Roermond,
– Vrouwen Trefpunt Maria Hoop,
– parochie St. Martinus in Vlodrop en
– de dames van ZijActief in Herten, die hun inmiddels traditionele decemberbijdrage leverden.

Daarnaast zegde ARAG Assurantiën een kerstpakket voor elke deelnemer toe, leverde het bestuur van het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt streekproducten, schonk Refill Coffeeservice uit  Heythuysen 150 pakken koffie en zorgde
Wonen Limburg dat er voldoende kerstbomen beschikbaar kwamen voor elke gegadigde.
wwb_img64En natuurlijk niet te vergeten de bijdrage van de Vincentiusvereniging Roermond, waardoor voor alle deelnemers het voedselpakket met kerst weer kon worden aangevuld met zelfgekozen vlees en een heerlijke kerststol.

Naar aanleiding van onze oproep in de media kwamen er van alle kanten vele (meer dan 150!) kerstpakketten binnen, soms van bedrijven met tientallen tegelijk, zoals bv. van Cargill, Nepak en Kersten, maar ook heel veel van particulieren, vaak individueel en persoonlijk samengesteld. Voor alles geldt dat het uitermate welkom is en dat het zonder twijfel een goede bestemming zal krijgen.

Ook de oproep voor donaties bleef niet onbeantwoord. Van bedrijven als TLS-Echt, Wonen Zuid  en Voetzorg Limburg, instellingen als Lionsclub Echt en Sociaalfonds Jalema, maar ook van heel veel particulieren werden weer mooie bedragen ontvangen. Voor elke donatie, materieel of financieel, van bescheiden tot (zeer) aanzienlijk, zijn we de gevers bijzonder dankbaar!