oranjefondsTer gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels.
Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Voedselbank Midden-Limburg doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Roermond. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven.
De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven.
Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd.
In het hele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën.
De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000 en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Voedselbank Midden-Limburg benut deze kans en droeg het project “Niet voor brood alleen” voor. Mensen in financiële problemen krijgen door het gratis verstrekte voedselpakket ruimte om aan het oplossen van die problemen te werken.
Naast de zorg voor een goed gevuld en gevarieerd voedselpakket, is een deel van de vrijwilligers daarom actief in begeleiding en coaching van de deelnemers. Zij doen er alles aan mensen zo snel mogelijk onafhankelijk van de voedselhulp te maken en weer op eigen benen te laten staan. Deelname aan voedselbanken is gemaximeerd tot drie jaar. Door deze benadering wordt de “verblijftijd” van deelnemers bij onze voedselbank beperkt tot gemiddeld 45 weken. Wij hopen dat iedereen op dit initiatief stemt omdat het echt een voorbeeld is voor alle voedselbanken in Nederland.