Het waterkamp Nawaka, dat van 21 t/m 31 juli j.l. rond de Roermondse Maasplassen werd georganiseerd, had een mooi neveneffect voor de Limburgse voedselbanken.

Nawaka 2014 is een 11-daags zomerkamp voor alle speltakken en leden van het waterwerk binnen Scouting Nederland en biedt beperkte mogelijkheid van deelname voor andere speltakken en buitenlandse groepen. Het kamp wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van hedendaagse en uitdagende activiteiten en internationale uitwisseling in een uitstekende scoutingsfeer. Nawaka wordt elke vier jaar georganiseerd en is het grootste waterkamp van Europa.
Ongetwijfeld werd voor de inwendige mens van de ca. 4500 waterscouts goed gezorgd, maar toch (of juist daarom) bleef er aan het einde van het evenement behoorlijk wat voedsel over. En dat werd aangeboden aan onze voedselbank.
De transportbus moest vijf ritten maken om alles naar onze opslag over te brengen. Vooral vers fruit, zuivelproducten, brood en broodbeleg waren goed vertegenwoordigd. Soms in hoeveelheden die voor ons eigen gebruik duidelijk te groot waren. Daarom werd een groot deel van de producten doorgeleverd aan het regionaal distributiecentrum in Landgraaf, waardoor ook de andere Limburgse voedselbanken konden profiteren.

Jammer genoeg wordt Nawaka 2018 georganiseerd in Zeewolde …..