Bij de eerste officiële inspectie heeft Voedselbank Midden-Limburg in Roermond het certificaat voedselveiligheid behaald met de maximaal haalbare score. Eerder werden bij een 0-meting slechts enkele verbeterpunten geconstateerd, die nu ook naar tevredenheid bleken te zijn opgelost.

De inspectie werd uitgevoerd door het onafhankelijk bureau Houwers Groep, waarbij wordt getoetst tegen de speciale richtlijn van de Nederlandse Voedsel- en WarenAutoriteit (NVWA) voor charitatieve instellingen en vrijwilligersorganisaties, het zogenaamde infoblad 76 .
Alle bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken aangesloten voedselbanken hebben zich in 2013 verplicht uiterlijk eind 2015 volgens deze richtlijn te werken. Jaarlijkse controles zorgen er vervolgens voor dat het vereiste niveau gehandhaafd blijft.
De beoordeling door een onafhankelijke instelling en het daarbij behalen van het maximale resultaat is, na eerdere negatieve berichtgeving in de media, een mooie opsteker voor alle vrijwilligers van Voedselbank Midden-Limburg.