rondmeerzorgdragerij
Vandaag zijn afspraken gemaakt over toekomstige leveringen van verse groenten door de “VriendenTuinen” van de zorgboerderijen De Zorgdragerij in Roermond (Maalbroek) en Rondmeer in Heythuysen.

zorgboerenBeide zorgboerderijen zijn lid van de Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ), waarbij zo’n 60 Limburgse zorgboeren zijn aangesloten. Zorgboerderijen bieden o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle tijdsbesteding.
VriendenTuinen zijn bedacht en opgezet door Stichting Landzijde samen met Stichting DOEN en de Voedselbanken in Regio Noord-Holland. Het initiatief werd vervolgens overgenomen door o.a. Stichting Vriendentuinen Achterhoek.
Inmiddels wordt het concept uitgerold over heel Nederland en profiteren een groot aantal voedselbanken van de samenwerking.

In een plezierig gesprek met Carla van Herten van CLZ en Maarten Ruesink van De Zorgdragerij zijn concrete afspraken gemaakt hoe de samenwerking in ons geval vorm zal gaan krijgen.
Op het land zijn de voorbereidingen inmiddels getroffen. O.a. uien, aardappelen, boontjes, bietjes en wortelen zijn gepoot of gezaaid.
Wij kijken reikhalzend uit naar de opbrengst!