kerstpakketOok dit jaar zijn er zowel landelijk als regionaal weer acties voor de voedselbanken. Daarnaast blijft het echter ook mogelijk de lokale voedselbank rechtstreeks te ondersteunen.

Voedselbank Midden-Limburg doet een oproep aan personen die een kerstpakket ontvangen, dit te delen met mensen die zo’n extraatje misschien meer nodig hebben. Dat kan door het pakket (of een deel daarvan) af te geven in de Marijkezaal, Gebroek 12 in Roermond op woensdag 13 t/m vrijdag 15, dinsdag 19  t/m zaterdag 23 en woensdag 27 t/m vrijdag 29 december, steeds tussen 9.00 en 12.00 uur.
Schikken genoemde tijden niet, dan kunt u contact opnemen via 06 – 13668275.

Op dit moment ontvangen ca. 70 gezinnen uit de regio wekelijks een voedselpakket, waarvan ongeveer 40 gezinnen uit Roermond. Er is weliswaar sprake van een lichte daling, maar tegelijkertijd zijn deelnemers  gemiddeld langer op de voedselhulp aangewezen.
De inhoud van de voedselpakketten wordt gratis ter beschikking gesteld, maar voor bv. logistiek en onderhoud worden wij geconfronteerd met aanzienlijke kosten. Donaties zijn daarom van harte welkom, zowel in geld als in goederen. Voor financiële donaties zie voedselbankmiddenlimburg.nl/donaties
Zonder steun, ook van de bevolking van Midden-Limburg, kunnen gezinnen die voor hun primaire levensbehoeften afhankelijk van de voedselbank zijn, onvoldoende worden geholpen. Graag rekenen wij op uw betrokkenheid en steun.