Ook dit jaar houden de zes voedselbanken in Limburg weer een grote inzamelingsactie om met name lang houdbare levensmiddelen te vergaren. De actie is bekend onder de naam “Samen voor de voedselbanken” en vindt plaats in samenwerking met onze regionale omroep L1.

Wekelijks geeft Voedselbank Midden-Limburg vanuit vier uitgiftepunten in de vorm van een voedselpakket een ruggensteun aan noodlijdende gezinnen, die door een crisis, verlies van baan en/of andere tragische omstandigheden in een situatie terecht zijn gekomen, die zij zelf nooit hebben gewild.

Alleen al in Midden-Limburg zijn er 250 gezinnen, die aangewezen zijn op hulp van onze voedselbank. Het gaat daarbij om 600 personen, waarvan 290 kinderen. Wekelijks staan 65 vrijwilligers klaar om deze mensen te helpen.

Aan onze actie nemen maar liefst 22 supermarkten uit onze regio deel.

Dit zijn de vestigingen van Jan Linders in Haelen, Herkenbosch, Herten, Linne, Melick, Pey-Echt, Roermond (Donderberg), Roggel en Swalmen. De vestigingen van Jumbo in Echt, Heel, Heythuysen en Roermond. De vestigingen van Spar in Ell en Baexem. De vestigingen van Plus in Maasniel, Sint-Odiliënberg, Susteren en Posterholt. De vestigingen van de Coop in Haelen en Montfort en de vestiging van AH in Echt.

Bij het inzamelen krijgen onze vrijwilligers tijdens de inzamelingsdag op 7 december hulp van leden van de afdelingen van de PvdA in Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond, leden van de Ronde Tafel Roermond, vrijwilligers van de werkgroep DiaNico in Baexem en buurtbewoners van onze voedselbank in Maasniel.

Wij hopen op een gulle gift!