De gestage groei van het aantal deelnemende gezinnen aan de voedselbank zette, mede door de aanhoudende corona-pandemie, nog steeds door.

Dat noopte de voedselbank tot de inzet van een tweede transportbus om zo de voedseltransporten te kunnen blijven verzorgen. Bijna dagelijks worden levensmiddelen opgehaald bij een breed scala aan leveranciers, zodat het voedsel niet weggegooid hoeft te worden, maar daarmee de ruim 300 deelnemende gezinnen wekelijks worden ondersteund.

De zoektocht naar een tweede transportbus resulteerde in een geweldige samenwerking met zeven bedrijven uit het bedrijventerrein Willem Alexander te Roermond.

Samen hebben deze bedrijven met de voedselbank kans gezien om de noden van de voedselbank en de promotie van het bedrijventerrein Willem Alexander te combineren in een duurzaam en circulair project. Het doel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen wordt zo rechtstreeks gekoppeld aan een concreet goed doel: de aanschaf nu en de exploitatie gedurende de komende drie jaar van een transportbus.

Op vrijdag 23 april j.l werd de transportbus, in aanwezigheid van wethouder Economische Zaken van de gemeente Roermond Angely Waajen, overhandigd aan het bestuur van onze voedselbank.

Wij bedanken de bedrijven Jos Menten Metaalrecycling, Kalle en Bakker, Smurfit Kappa, Besix Infra, Varo Energy, Sif Group en Kirkels Bedrijfsauto’s

voor hun geweldige geste.