Koop en doneer aan de kinderen van de voedselbank

Het aantal huishoudens in Nederland dat voedselhulp krijgt van de voedselbank is in 2020 landelijk met 7,2% gestegen. Achter deze toename zit ook een grote groep kinderen. Het aantal kinderen t/m 18 jaar die afhankelijk zijn van de voedselbank steeg in 2020 landelijk met 9,3% (36.858 kinderen) .
Speciaal voor deze kinderen start deze week de grote landelijke actie gericht op het ontbijt “Op een lege maag kun je niet leren” in samenwerking met Albert Heijn. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie duurt t/m 12 september.

Klanten kunnen bij de Albert Heijn in Roermond (alleen AH Godsweerdersingel) en Albert Heijn in Echt ontbijtproducten zoals hagelslag, havermout en cornflakes doneren aan de lokale voedselbanken. De ontbijtproducten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel, zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken. Alle producten zijn gericht op een voedzaam ontbijt voor gezinnen met kinderen.