Inzamelingsactie lang houdbare voedselproducten bij de supermarkten

Op zaterdag 11 december a.s. houden 24 supermarkten in onze regio een grote inzamelingsactie van lang houdbare voedselproducten voor onze voedselbank.

De gestage groei van het aantal deelnemende gezinnen aan de voedselbank zet, mede door de aanhoudende coronapandemie, nog steeds door. Deze week ontvangen bijna 300 gezinnen in onze regio een voedselpakket. En wij verwachten de komende maanden, mede als gevolg van de hoge energieprijzen, nog een flinke aanwas van het aantal gezinnen.

Op dit moment kampen wij met een groot tekort aan lang houdbare voedselproducten (koffie, thee, suiker, pastas en pastasauzen, groenten in blik, soep in blik etc.)

Onze hoop is dan ook gevestigd op deze jaarlijkse inzamelingsactie van voedsel bij de supermarkten op 11 december a.s. Wij waren van plan net als twee jaar geleden om onze vrijwilligers en andere organisaties, die ons in voorgaande jaren geholpen hebben, op zaterdag 11 december bij de supermarkten in te zetten om de actie van de voedselbank aan te bevelen en folders uit te reiken.  Echter, opnieuw gooit het coronavirus enigszins roet in het eten. Om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken, zien wij ervan af om onze vrijwilligers en andere hulptroepen in te zetten. Wij zijn ontzettend blij met de toezegging van de supermarkten om de inzamelingsactie onder de aandacht van het winkelend publiek te brengen.

Wij hopen, dat wij veel lang houdbare producten mogen ontvangen.

Alvast heel veel dank daarvoor!