Het voedselbankproject bij Gilde opleidingen

Eerstejaars studenten van Gilde Opleiding Retail & Sales hebben voor het project voedselbank maar liefst 1323,- opgehaald en nog diverse producten in kratten verzameld.

Dit project was een onderdeel van de lessenreeks “ondernemerschap”. De studenten zijn gestart met theorielessen. Ze hebben een ondernemerstest en Belbin test gedaan, een Business Model Canvas gemaakt in een groep en dit gepresenteerd. Vervolgens is er een plan van aanpak gemaakt en zijn de studenten aan de slag gegaan met diverse activiteiten zoals het ophalen van flessen en het bakken van cake en verkopen ervan. Samenwerking stond centraal. Ook zijn twee studenten bij winkels gaan vragen of ze er iets konden vertellen over de voedselbank om geld in te zamelen voor dit goed doel.

Op 25 januari was de feestelijke presentatie van deze activiteiten met de bijbehorende opbrengsten.

Belangrijk is dat studenten hierbij oog hebben voor de maatschappij. Dit laatste is zeker gelukt. Hieronder een aantal uitspraken over de leerresultaten: “Samen aan de slag voor een goed doel, dit was leuk om te doen”. “Het leek eerst moeilijk maar het ging steeds beter”. “Als het niet lukte, of het bracht te weinig op, dan bedachten we weer een nieuw plan”.

Als voedselbank zijn wij ontzettend blij met dit initiatief omdat het zowel voor de leerlingen in het kader van hun opleiding als ook voor de voedselbank een positief resultaat tot gevolg heeft.