Enkele weken geleden kregen we een mailtje van Mark Venner uit Baexem met de vraag of we eieren konden gebruiken. Als Voedselbank proberen wij voortdurend onze cliënten een variëteit aan producten te geven. We maakten een afspraak, gingen in de vroege ochtend bij hem op bezoek en maakten kennis met een 26-jarige jongeman, die op een duurzame manier met landbouw bezig is. Leuker1818 is de eerste boerderij waar alle vormen van boslandbouw onderdeel zijn van de bedrijfsvoering. Zo loopt er een 200-tal kippen in de boomgaard en leggen zij eieren in een mobiele kippenkar. Een groot deel van deze kippen is door klanten geadopteerd. Die willen slechts een beperkt deel van de eieren. Een gedeelte wordt aan restaurants verkocht en het ‘restant’ van vele honderden eieren is voor de Voedselbank. Wij mochten na onze ontmoeting direct twee kratten met zo’n 900 eieren meenemen en sindsdien worden de lege kratten wekelijks omgeruild voor een nieuwe lading van zo’n 700 eieren.

Wij zijn heel blij dat we onze deelnemende gezinnen van gezonde eitjes kunnen voorzien.

Bedankt Mark.